Biografie

Gitaarschool Maarssen is gevestigd in Maarssen en is gespecialiseerd in het lesgeven volgens de G4 GITAAR methode. Dit gestructureerd cursus is ontworpen voor leerlingen vanaf 4 jaar tot 65 plussers. Er zijn zowel Junioren als Senioren cursussen voor alle leeftijden.

Gitaarschool Maarssen gebruikt deze gestructureerde cursus als basis om de benodigde vaardigheden aan te leren om de verschillende muziekstijlen zoals Rock, Pop, Blues, Metal, Grunge, Country, Alternative en Jazz te kunnen spelen. Ook zullen de leerlingen de juiste vaardigheden aanleren om hun eigen favoriete songs te spelen zoals ze die hebben gehoord op de CD of ‘YouTube’.

De docent Farley Weber is geboren en opgegroeid op Curaçao en is begonnen met gitaarspelen op 8 jarige leeftijd. Al snel besefte hij toen de noodzaak om zich verder te verdiepen in de gitaar en heeft zich op 13 jarige leeftijd aangemeld bij de muziekschool. Destijds werd slechts klassiek onderwezen op de muziekschool. Hij heeft hierna de gitaardocent opleiding gedaan in de klassieke richting bij Schumann Akademie in Nederland. Hij bespeelt de gitaar meer dan 40 jaar en heeft dusdanig heel veel praktijkervaring opgedaan in het onderwijzen van het gitaarspelen. Farley draagt zijn passie voor muziek graag over aan zijn leerlingen ongeacht hun leeftijd. Hij behandeld ieder leerling dan ook met dezelfde enthousiasme. De resultaten van zijn lessen liegen er niet om; in de loop der jaren heeft hij verschillende leerlingen opgeleid voor verdere studie aan het conservatorium. De Gitaarschool Maarssen maakt in de opleiding gebruik van de G4 GITAAR Methode een fantastische methode die de leerling de nodige ‘gereedschap’ aanbiedt om gitaar te spelen ongeacht hun leeftijd of bekwaamheid. Een ieder kan leren om gitaar te spelen; het is een kwestie van de welke benadering de docent voor kiest met elke leerling. Ieder leerling is verschillend en daarom is het belangrijk dat er een vertrouwensbasis geschapen wordt en dat de lessen leuk zijn en niet saai. De resultaten door gebruik van deze methode zijn uitstekend.

Dus als je dit leest en jezelf de vraag stelt of je het in je hebt om gitaar te spelen dan is het antwoord “JA” dat heb je. Je moet nog alleen de juiste docent vinden. Of misschien denk je dat je zoon of dochter nog te jong is dan moet je dit even heroverwegen. Kinderen kunnen al vanaf hun 4e jaar gitaar leren spelen. In die leeftijdscategorie gaat het om een rustige en langzame opbouw en vooral een vertrouwensbasis opbouwen.

In feite draait het in de G4 GITAAR Methode om het ontwikkelen van 7 vaardigheden op de gitaar. Concentrerend op de vaardigheden kan de leerling solide basis ontwikkelen die hem/haar in staat stelt om zijn/haar favoriete songs makkelijker te spelen. Voor de leerlingen op een middelbaar niveau helpt de methode hun naar een hoger niveau. Er zijn veel gitaristen die blijven steken en niet vooruitgaan. Gitaarschool Maarssen voorziet hun dan van de juiste vaardigheden die nodig zijn voor een hoger niveau. De lessen duren 30 minuten en concentreren zich op de een balans tussen het ontwikkelen van de vaardigheden en het leren van songs. Beginnelingen, gitaristen op middelbaar niveau en ook gevorderde gitaristen zijn allen WELKOM.
electrische gitaar